Caponata

caponata

19/11/2020

ingrediënten:

  • Zi'Anna's olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 8 San Marzano tomaten
  •  1 Selder
  • Kappertjes
  • 3 Rode paprika's
  • 2 Teentjes look
  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine
  • 1 Ajuin
  • 2 El. suiker
  • Balsamicoazijn
  • 150 gr. Ontpitte zwarte olijven
  • 50 gr. Ontpitte groene olijven
  •  Basilicum
  • 100 gr. Pijnboompitten

Bereiding:

  1. Snijd de aubergine in blokjes. Leg de blokjes naast elkaar op keukenpapier en bestrooi rijkelijk met zout. Laat de blokjes een half uurtje liggen.
  2. Dep de blokjes vervolgens goed droog met keukenpapier. Door de aubergine eerst te bestrooien met zout zorg je ervoor dat het vocht uit de aubergine getrokken wordt, dat de aubergine iets minder bitter wordt en dat de aubergine minder olie opneemt tijdens het bakken.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin en leg ze apart.
  4. Bak de aubergine, leg  op een keukenpapier.
  5. Bak de ui, selder, paprika en look op matig vuur in Zi'Anna's olijfolie .
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee.
  7. Voeg de gesneden , gepelde en ontpitte San Marzano tomaten toe. Laat alles op matig vuur zachtjes pruttelen totdat het grootste gedeelte van het vocht verdampt is.
  8. Voeg de balsamico azijn en de suiker toe totdat je de gewenste smaak hebt bereikt.
  9. Voeg vervolgens de kappertjes en olijven toe en laat ze even mee sudderen.
  10. Voeg daarna de aubergine weer toe, evenals de helft van de pijnboompitten. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Garneer tot slot met de overgebleven pijnboompitten en de basilicum. Laat de caponata afkoelen tot kamertemperatuur en serveer .
  11. Buon Apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.