Zi"Anna's lunchsalade met kip

Zi'Anna's  lunchsalade:

Salade met kip, avocado, hazelnoten, rucola en mozzarella

ingrediënten:

  • 1 Teentje knoflook
  • 1 El. Fijngehakte verse kruiden zoals basilicum, bieslook, platte peterselie…
  • 250g  Kerstomaatjes
  • 1 Klein bosje lente-uitjes
  • +/- 200g Kipfilet
  • 3 El. Zi'Anna's olijfolie 
  • 2 El. Hazelnotenolie (als je die niet kan vinden werkt walnotenolie ook prima)
  • 1 El. Witte wijn azijn of ciderazijn
  • 50 gr. Hazelnoten
  • 1 Avocado
  • 150 gr. Rucola
  • 200 gr. Mozzarella
  • 50 gr. Parmigiano Reggiano

bereiding:

Spoel om te beginnen de verse kruiden en de tomaatjes. 

halveer de tomaten.

Snij de kruiden fijn.

Was de lente-uitjes en snij ze in fine ringetjes. 

Snij de kipfilet in dunne reepjes, en bak ze goudbruin.

Klop op een laag vuurtje voor de dressing de olijfolie samen met de hazelnootolie, de azijn, de geperste look en kruiden in een kommetje door elkaar. Zet dit even apart en laat lauw worden.

Meng  de rucola met de tomaten, de hazelnoten en de uitjes

Doe de kip over de salade. Klop de dressing even op en giet die erover. 

Meng vervolgens alles nog eens goed door elkaar, zodat de rucola in aanraking is gekomen met de ondertussen lauw geworden dressing.

verdeel de mozzarellaballetjes erover en de Parmigiano in schilfers

Serveer en eet onmiddellijk!

Buon Apetito.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.