Struffoli di natale
7/12/2020
ingrediënten:
500 gr.Bloem (tipo 00)
150 gr. Suiker
Snuifje zout
2 El. Sambuca
40 gr. Boter
1 Tl. Arachideolie
4 Eigelen
2 Eieren
2 Zakjes vanillesuiker
1 Schil van citroen geraspt
1 Schil van sinaasappel geraspt
300 gr. honing (Langnese)
2 El.Sambuca
Sap van 2 mandarijnen
Bereiding:
Doe de bloem, de suiker, zout, 2 soeplepels Sambuca, de boter, vanillesuiker, de geraspte citroen en sinaasappel, de olie, de eigelen en de volledige eieren in de keukenrobot.
Laat draaien met de deegkneder tot je een mooie bal deeg bekomt.
Rol kleine balletjes op een bebloemd werkvlak.
Frituur de balletjes goudgeel en leg in een grote schaal.
Zet een pot op het vuur met hierin de honing, 2 El. Sambuca, 3 El. water en het sap van 2 mandarijnen.
Laat dit mengsel tot net onder kookpunt opwarmen zodat je een vloeibare siroop bekomt.
Wentel de Struffoli erdoor en leg deze terug op een grote schotel overstrooi met suikerfantasie.
Reactie plaatsen
Reacties