Fidanzati Caprese met prei en coquilles
16/2/2021
ingrediënten:
8 Coquilles
2 Stengels prei
1 Dl Witte wijn
3 3eentjes look
50 gr. Boter
125 gr. Fidanzati Caprese (of andere pasta naar keuze)
Nootmuskaat
Zwarte peper, zout
50 gr. Pijnboompitten
2 DL Room
Zi'anna's olijfolie
50 gr. Bloem
Bereiding:
Maak de prei schoon en was de prei.
Snijd de prei in ringen en stoof samen met de look aan in boter, kruid met nootmuskaat en zout.
Blus de gestoofde prei met de witte wijn en laat onder deksel een 10-tal minuten garen.
Kook de pasta in gezouten water "al dente".
Voeg de room toe aan de prei en laat nog even doorkoken om de saus te laten binden.
Bebloem de de coquille en bak kort op hevig vuur in Zi'Anna's olijfolie.
Giet de pasta af en meng met de prei.
Schik de pasta op een diep bord en leg hierop de kort gebakken coquilles.
Buon apetito.
Mario's Wijntip :Vernaccia di San Gimignano “Santa Chiara” - Toscana à11.50€
https://www.qualitywines-webshop.be/2019-IL-PALAGETTO-Vernaccia-di-San-Gimignano-Santa-Chiara-0.75l
Reactie plaatsen
Reacties