La Pasta e fagioli di Irene
(Irene = Zi'Anna's dochter)
08/01/2022
Ingrediënten :
1 Blik Borlotti bonen
1 Wortel
1 Stengel selder
200 Ml. Zi'Anna's Passata
1Ui
2 Teentjes look
Zi'Anna's olijfolie
250 gr Pasta Mista Garofalo
1 Bouillonblokje
Takje rozemarijn
Zwarte peper
100 Gr.Parmigiano Reggiano
Gehakte peterselie
Bereiding :
Snipper de ui, de look, de wortel en de selder en stoof ze aan in Zi'Anna's olijfolie.
Spoel de Borlotti bonen onder koud water en laat ze even meestoven met de groentjes en doe de ongekookte pasta hierbij.
Voeg water, passata en bouillonblokje toe alsook de rozemarijn tot het geheel net onder water staat.
Laat een 10-tal minuten koken haal de rozemarijn eruit en meng er de helft van de Parmigiano onder.
Serveer in een diep bord en overstrooi met peterselie.
Typisch Napolitaans wintergerechtje.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties