Stufato d'agnello (lamsstoofpotje)
21/11/2020
ingrediënten:
- 1,5 kg. Lamsschouder
- Zi'Anna's tagliatelle
- 4 Uien
- 8 Wortelen
- 250 gr. Champignons
- Zi'Anna's olijfolie
- 1 Fles Zi'Anna's passata
- 1 El. Bruine suiker
- 2 dl. Madeirawijn
- 1 Citroen (geraspte schil)
- Tijm
- 5 Teentjes look
- 2 Kl. komijnzaadje
- Bladpeterselie
- 1/2 Peperoni
- Peper
- Zout
- Olijven
- 6 San Marzano tomaten
- Basilicum
Bereiding
Schroei het lamsvlees dicht in Zi'Anna's olijfolie, en leg het vlees aan de kant.
Bak de gesneden groenten in dezelfde pan en laat ze mooi glanzend worden ,voeg het vlees terug toe.
Giet de passata erbij, bruine suiker, tijm, look komijn en peperoni . Kruid met peper en zout en schenk er de madera bij.
Dek af en laat 1,5 uur zachtjes sudderen.
Voeg voor het serveren de in blokjes gesneden, gepelde en ontpitte San Marzano tomaten toe.
Kook Zi'Anna's tagliatelle "al dente" in gezouten water.
Hak de peterselie en knoflook voor de gremolata. Meng ze met de citroenschil en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi het stoofpotje met de gremolata en serveer Zi'Anna's tagliatelle erbij.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties