Pesto en tapenade

pesto & Tapenade

Pesto:

15/11/2020

Maak het verschil , het is zo snel klaar .

Verander een pasta prompt in een verrukkelijk feestmaal.

U kunt deze zeer smakelijke pesto simpelweg in de koelkast bewaren gedurende minstens één week; bedek de pesto met een laagje olie om te voorkomen dat er zuurstof bij kan.

Ik geef jullie graag enkele variaties. Wees zelf creatief.

klassieke pesto (basilicum)

ingrediënten:

250 gr. Basilicum

50 gr. Pijnboompitten

1 Teentje look

50 gr. Grof gehakte Parmigiano Reggiano

1 kl. Citroensap

1 kl. Sambal 

1,5 dl. Zi'Anna's olijfolie

bereiding :

Mix alle ingrediënten met een staafmixer of cutter en voeg nadien beetje per beetje Zi'Anna's  olijfolie toe tot U de gewenste consistentie heeft.

variaties :

De bereiding blijft altijd dezelfde probeer ook eens :

pesto munt, pistaches

Vervang de basilicum door munt en de pijnboompitten door pistachenoten.

pesto koriander en cashewnoten

Vervang de basilicum door koriander en de pijnboompitten door cashewnoten.

pesto spinazie en walnoten

Vervang de basilicum door spinazie en de pijnboompitten door walnoten.

tapenade

traditionele tapenade

ingrediënten:

1 el. Uitgelekte kappertjes

3 el. Uitgelekte ansjovisfilets

80 gr. Ontpitte zwarte olijven

50 ml. Zi'Anna's olijfolie

bereiding:

Zoals bij de pesto gebruik een staafmixer of een keukenrobot om alles fijn te malen tot je de gewenste consistentie bekomt.

Grof of fijn beiden kunnen smakelijk zijn.

tapenade van olijven en zongedroogde tomaten

ingrediënten:

150 gr. Uitgelekte zongedroogde tomaten in oli

80 ml. Zi'Anna's olijfolie

2 El. Rode wijnazijn

1 El. Bruine suiker

1 El. Vers grof gehakte oregano

Enkele basilicumblaadjes

1 Kl. Gemalen zwarte peper

75 gr. Peccanoten

75 gr. Zwarte ontpitte olijven

bereiding:

idem als de traditionele tapenade.

Zie je het echt niet zitten om zelf tapenade te maken ?

Zi'Anna heeft altijd een alternatief.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.