pesto & Tapenade
Pesto:
15/11/2020
Maak het verschil , het is zo snel klaar .
Verander een pasta prompt in een verrukkelijk feestmaal.
U kunt deze zeer smakelijke pesto simpelweg in de koelkast bewaren gedurende minstens één week; bedek de pesto met een laagje olie om te voorkomen dat er zuurstof bij kan.
Ik geef jullie graag enkele variaties. Wees zelf creatief.
klassieke pesto (basilicum)
ingrediënten:
250 gr. Basilicum
50 gr. Pijnboompitten
1 Teentje look
50 gr. Grof gehakte Parmigiano Reggiano
1 kl. Citroensap
1 kl. Sambal
1,5 dl. Zi'Anna's olijfolie
bereiding :
Mix alle ingrediënten met een staafmixer of cutter en voeg nadien beetje per beetje Zi'Anna's olijfolie toe tot U de gewenste consistentie heeft.
variaties :
De bereiding blijft altijd dezelfde probeer ook eens :
pesto munt, pistaches
Vervang de basilicum door munt en de pijnboompitten door pistachenoten.
pesto koriander en cashewnoten
Vervang de basilicum door koriander en de pijnboompitten door cashewnoten.
pesto spinazie en walnoten
Vervang de basilicum door spinazie en de pijnboompitten door walnoten.
tapenade
traditionele tapenade
ingrediënten:
1 el. Uitgelekte kappertjes
3 el. Uitgelekte ansjovisfilets
80 gr. Ontpitte zwarte olijven
50 ml. Zi'Anna's olijfolie
bereiding:
Zoals bij de pesto gebruik een staafmixer of een keukenrobot om alles fijn te malen tot je de gewenste consistentie bekomt.
Grof of fijn beiden kunnen smakelijk zijn.
tapenade van olijven en zongedroogde tomaten
ingrediënten:
150 gr. Uitgelekte zongedroogde tomaten in oli
80 ml. Zi'Anna's olijfolie
2 El. Rode wijnazijn
1 El. Bruine suiker
1 El. Vers grof gehakte oregano
Enkele basilicumblaadjes
1 Kl. Gemalen zwarte peper
75 gr. Peccanoten
75 gr. Zwarte ontpitte olijven
bereiding:
idem als de traditionele tapenade.
Zie je het echt niet zitten om zelf tapenade te maken ?
Zi'Anna heeft altijd een alternatief.
Reactie plaatsen
Reacties