Cannelloni

Cannelloni met asperges, parmaham en geitenkaas

 

ingrediënten:

deeg :

250 gr. Zelfrijzend bakmeel

4 Eieren

80 Gr. Boter

Snuifje zout

1/2 L. Melk

Vulling :

750 Gr. Asperges

15 Sneetjes Parmaham

100 Gr. Geitenkaas

100 Gr. Mascarpone

100 Gr. Ricotta

50 Gr. Parmigiano Reggiano

saus :

1/2 L. Melk

50 Gr. Bloem

50 Gr. Boter

Scheutje room

Bereiding:

Maak een deeg van de melk, de bloem, de eieren en de boter.

Bak het deeg zoals pannenkoeken zonder dat ze kleuren, en laat ze afkoelen.

Schil de asperges, en kook ze in kokend gezouten water gedurende een 10-tal minuten.

Spaar het kookvocht van de asperges om toe te voegen aan de béchamelsaus.

Maak een béchamelsaus door de boter te laten smelten, voeg hieraan de bloem toe en vervolgens de melk en wat aspergebouillon laat opkoken, kruid af met peper, zout, nootmuskaat en een scheutje room.

Rol de gekookte asperges op in de pannenkoeken met parmaham en wat geitenkaas.

Doe een laagje béchamelsaus in een ovenschotel en schik de cannelloni's erop.

Overstrooi het geheel met geraspte Parmigiano, paneermeel, pijnboompitten en stukjes geitenkaas.

Gratineer in de oven.

Buon apetito

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.