Cannelloni met asperges, parmaham en geitenkaas
ingrediënten:
deeg :
250 gr. Zelfrijzend bakmeel
4 Eieren
80 Gr. Boter
Snuifje zout
1/2 L. Melk
Vulling :
750 Gr. Asperges
15 Sneetjes Parmaham
100 Gr. Geitenkaas
100 Gr. Mascarpone
100 Gr. Ricotta
50 Gr. Parmigiano Reggiano
saus :
1/2 L. Melk
50 Gr. Bloem
50 Gr. Boter
Scheutje room
Bereiding:
Maak een deeg van de melk, de bloem, de eieren en de boter.
Bak het deeg zoals pannenkoeken zonder dat ze kleuren, en laat ze afkoelen.
Schil de asperges, en kook ze in kokend gezouten water gedurende een 10-tal minuten.
Spaar het kookvocht van de asperges om toe te voegen aan de béchamelsaus.
Maak een béchamelsaus door de boter te laten smelten, voeg hieraan de bloem toe en vervolgens de melk en wat aspergebouillon laat opkoken, kruid af met peper, zout, nootmuskaat en een scheutje room.
Rol de gekookte asperges op in de pannenkoeken met parmaham en wat geitenkaas.
Doe een laagje béchamelsaus in een ovenschotel en schik de cannelloni's erop.
Overstrooi het geheel met geraspte Parmigiano, paneermeel, pijnboompitten en stukjes geitenkaas.
Gratineer in de oven.
Buon apetito
Reactie plaatsen
Reacties