Paccheri crèma di piselli e pancetta (erwtjes en pancetta)
ingrediënten:
Zi'Anna's olijfolie
1 Ajuin
250 gr. Diepvrieserwtjes
1 Teentje look
1 Bouillonblokje
75 gr. Parmigiano Reggiano
75 gr. Pecorino
Enkele basilicumblaadjes
50 gr. Boter
100 gr. Pijnboompitten
1 Peperoni
150 gr. Pancetta of gerookte spekblokjes
400 gr. Paccheri
Bereiding:
Stoof de ui samen met de look en de peperoni in Zi'Anna's olijfolie.
Voeg de diepvrieserwtjes , het bouillonblokje en een beetje water toe en laat een 5-tal minuten goed doorkoken.
Bak de pancetta krokant, en laat uitdruipen op keukenpapier.
Mix de erwtjes samen met de pecorino, de boter, basilicumblaadjes en de helft van de Parmigiano.
Kook de paccheri "al dente" in kokend gezouten water.
Doe de crème van de erwtjes in een steelpan ,voeg de paccheri en de helft van de pancetta toe en indien nodig ook wat kookvocht van de pasta. Zorg ervoor dat de crème mooi rond de pasta kleeft en serveer op bord, overstrooi met de rest van de pancetta en enkele basilicumblaadjes.
Serveer de rest van de Parmigiano apart erbij.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties