tagliatelle 4 Formaggi

Tagliatelle ai quattro Formaggi (4 kazen)

ingrediënten:

  • 400 gr Zi'Anna's Tagliatelle
  • 80 gr Zachte Taleggio, in heel kleine stukjes
  • 100 gr Gorgonzola, in heel kleine stukjes
  • 80 gr Pecorino, geraspt
  • 80 gr Parmigiano Reggiano, geraspt + extra ter garnering
  • 200 ml Room of volle melk
  • Zout en witte peper
  • Enkele groene olijven
  • Bladpeterselie
  • broodcroutons

Bereiding:

  1. Breng een ruime pot met water en wat zout aan de kook en kook hierin de pasta "al dente". Giet af in een vergiet – maar bewaar wel wat van het kookwater – en spoel af met koud water.
  2. Terwijl je de pasta kookt, verwarm je op laag vuur,  de room of melk in een steelpan. Laat daarin al roerend met een garde de Parmigiano smelten, vervolgens de Pecorino, dan de Taleggio en als laatste de Gorgonzola. Blijf roeren tot je een mooie, gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg nu de pasta toe aan de saus en meng het geheel goed door. Is het nog te dik, voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta toe. Laat nog eventjes al roerend doorwarmen.
  4. Serveer de pasta met extra geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Garneer met groene olijven en bladpeterselie.
  6. Buon Apetito.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.