penne, curry, scampi
ingrediënten:
320 gr. Penne Rigate
12 Scampi
1 EL. Rode currypasta
1 Ui, 2 teentjes look
1 Grany smith appel
1 dl. Room
1 Bouillonblokje (kip)
Currypoeder, peper, zout
1/2 dl. Witte wijn
Lenteuitjes
Bereiding:
-Bak de gepelde, met currypoeder bestrooide scampi kort aan in olijfolie, en zet aan de kant.
-Doe in dezelfde pan een beetje olijfolie samen met de rode currypasta, look, ui en stoof dit gedurende 2 minuten aan.
-Blus het geheel af met de witte wijn en voeg het bouillonblokje, de room en de appelblokjes toe.
-Laat het geheel enkele minuten doorkoken, voeg de scampi toe.
-Kook de penne in gezouten water "al dente" en giet af , meng het geheel met de saus en overstrooi met basilicumblaadjes.
Buon Apetito
Reactie plaatsen
Reacties