Ravioli Ricotta spinazie
10/11/2020
Ingrediënten
- 6 Eieren
- Snuifje zout
- 1 kg. Bladspinazie (vers)
- 1 kg. Ricotta
- Nootmuskaat
- 15 gr. Boter
- 250 gr. Geraspte Parmezaan
- 750 ml. Passata ( Zi'Anna)
- 2 Teentjes look
- 1 dl. Room
- 1 Busseltje basilicum
- 1 Ui
- Olijfolie
- 500 gr. Tarwebloem
Bereiding
- Snipper de ui en de look en stoof deze lichtjes aan in olijfolie, voeg de passata (Zi'Anna) toe en laat zachtjes pruttelen onder deksel gedurende minstens 30 min. (TIP: gooi de korst van de Parmezaankaas niet weg maar laat deze meekoken in de saus.)
- Stoof de spinazie aan in een klontje boter met een beetje water, kruiden met peper, zout, nootmuskaat en een beetje look, giet vervolgens de spinazie door een fijne zeef en laat uitlekken.
- Hak de uitgelekte spinazie fijn.
- Meng de ricotta met 200 gr. Parmigiano en de spinazie goed mengen en doe dit mengsel in een spuitzak.
- Maak verse pastavellen en rol ze uit tot de gewenste dikte, vorm de ravioli en sluit deze nauwkeurig, gebruik voldoende bloem om de ravioli niet aan het werkvlak te laten kleven.
- Bereiding verse pasta zie rubriek verse pasta op onze blog.
Afwerking
- Kook de ravioli in gezouten water op een zacht vuur gedurende 6 tal minuten.
- Laat uitlekken en voeg de ravioli in een grote pan en meng deze met de tomatensaus.
- Bestrooi met de rest van de Parmigiano en de basilicumblaadjes
- Voor een hoofdgerecht mag je rekenen op een 10 à 12 tal ravioli/persoon.
- Buon Apetito.
Tip
1.Zorg dat de vulling niet te vochtig wordt, dan zullen de ravioli sneller kapot gaan.
2.Smeer de randen van de ravioli in met eiwit, dit is de beste lijm.
3.Bestrooi de ravioli met grove semolina (maismeel). Als je gewone bloem gebruikt zal deze vocht opnemen en zullen de ravioli alsnog aan elkaar gaan plakken.
4.Maak meerdere ravioli per keer en vries een deel in, deze zijn dan nog tot een maand te gebruiken. Je kan de ravioli nog bevroren in kokend water gooien.
5.Kook de ravioli altijd in zeer ruim water zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.
Reactie plaatsen
Reacties