Orecchiette met prei en erwtjes
Ingrediënten:
500 gr.Orecchiette
250 gr. erwten (diepvries)
2 preistengels
1 teentje look
boter
1 bouillonblokje
2,5 dl.room
150 g Parmigiano Reggiano
1 limoen (zeste van)
Zwarte peper
2 Eieren
Bladpeterselie
Bereiding :
Zet het bouilonblokje op met 2 dl.water en laat koken.
Was en snijd de prei in ringen, stoof de prei samen met de look in boter.
Doe er de diepvrieserwten bij en blus met de bouillon.
Giet er de room bij en laat 5 minuten zachtjes koken.
Zorg dat de prei beetgaar is.
Meng de helft van de Parmigiano in de saus.
Kruid af met peper en zout.
Kook de pasta al dente in gezouten water.
Kook in hetzelfde pastawater 2 eieren zacht (5min.).
Meng de saus door de pasta.
Pel de eieren, halveer ze en schik op je gerecht.
Bestrooi met de rest van de Parmigiano.
Werk af met geraspte Limoenschil, bladpeterselie en een half gepeld zacht gekookt eitje.
Buon Apetito.
- TIP:
- Zalig lekker met verse Oostduinkerkse handgepelde grijze garnalen en een zacht gekookt eitje.
- Indien je groentenbouillon gebruikt heb je een volledig veggie gerecht.
- Wil je kippenbouillon gebruiken kan je er ook gebakken spekblokjes erbij serveren.
Reactie plaatsen
Reacties