Snelle lunch,stevig soepje
Ingrediënten:
1 el. olijfolie Zi'Anna
1 ajuin
2 teentjes look
100 gr. groene sperzieboontjes
1 aubergine
1 courgette
1 grote wortel
2 stengels selder
1,5 fles passata Zi'Anna
2 el. tomatenpuree
1 liter groenten-of kippenbouillon
0,5 liter water
200 gr. kleine pasta (maccheroni, orrechiette...)
400 gr. (blik ) Borlottibonen
1 bussel grofgehakte basilicum
50 gr. fijngeraspte Pecorino kaas
Bereiding:
1 Verhit de olijfolie in een grote pot, stoof de ui en de look hierin aan.
2 Voeg nu de courgette, de aubergine, de wortel en de selder toe en laat meestoven.
3 Bevochtig je groentjes met de bouillon en het water, voeg Zi'Anna's passata toe.
4 laat het geheel een twintig-tal minuten goed doorkoken onder gesloten deksel.
5 voeg de pasta toe aan de soep en laat deze garen in de soep.
6 Kruid de soep met zwarte peper en zout voeg de sperzieboontjes toe en laat nog even doorkoken.
7.Doe de Borlottibonen erbij, roer de basilicum erdoor, bestrooi met de Pecorino kaas en serveer met een sneetje krokante Ciabatta
Buon Apetito
TIP :Uitgelekte kikkererwten uit blik kunnen de Borlottibonen gemakkelijk vervangen.
Reactie plaatsen
Reacties