Fusilloni met lamsgehaktballetjes
ingrediënten:
Voor de balletjes.
500 gr. lamsgehakt
1 el. ras el hanout
1 ei
1 ajuin
1 teentje look
handvol verse munt
3 cm gember geschild
Voor de saus
1 ajuin
2 teentjes look
2 chilipepertjes
1 fles Zi'Anna's passata
1 kaneelstok
1 el. komijn
1 bouillonblokje (kip of vlees)
4 San Marzano tomaten
Voor de rest
500 gr. Fusilloni Zi'Anna
150 gr. Parmigiano Reggiano
basilicum
zwarte peper, zout
zeste van 1 citroen
bereiding:
De saus:
Stoof de ajuin, de chilipepertjes en look in Zi'Anna's olijfolie.
Kruid met komijn, zwarte peper en voeg de kaneelstok toe.
Pel de San Marzano tomaten en snijd deze in stukken om toe te voegen aan de gestoofde ajuin, voeg Zi'Anna's passata toe en het bouillonblokje.
Laat de saus 30 minuten sudderen onder deksel.
Doe het lamsgehakt in de keukenrobot ,kruid met ras el hanout.
voeg het ei, de fijngesneden ajuin, look, munt alsook de gerapte gember toe.
meng het geheel en maak er kleine balletjes mee.
Bak de balletjes mooi bruin in Zi'Anna's olijfolie en voeg ze toe aan de saus .
Kook Zi'anna's fusilloni "al dente" in gezouten water.
Voeg de Fusilloni toe aan de saus, indien nodig kruid bij, overstrooi met verse basilicum en rasp net voor het serveren wat zeste van citroen erover.
serveer met vers gersapste Parmigiano.
Grazie Nathalietje.
Buon Apetito
Reactie plaatsen
Reacties