Zi'Anna's Varkenswangetjes op z'n Italiaans
24/11/2020
ingrediënten:
1,5 kg. varkenswangetjes
3 Ajuin
Zi'Anna's oljfolie
6 wortel
1 courgette
1 aubergine
1 fles Zi'Anna's passata
1 peperoni
oregano (vers)
laurier /tijm
4 teentjes look
1 dl. witte wijn
1 takje rozemarijn
Platte peterselie
150 gr. Parmigiano Reggiano
1 pak Zi'Anna's linguine
Bereiding:
Kleur de varkenswangetjes in Zi'Anna's olijfolie, en leg het vlees aan de kant.
Stoof in dezelfde pot de gesneden ajuin samen met de look, de peperoni en de kruiden aan tot ze glazig zijn.
Bevochtig de ajuin met de witte wijn en Zi'Anna's passata.
Voeg de varkenswangetjes terug toe en laat 2 uur zacht sudderen onder deksel.
Snijd de wortel en de courgette in mooie cocottes en kook deze bijtgaar in kokend gezouten water, leg ze aan de kant.
Snijd de aubergine in stukken en bestrooi deze met zout (laat een 10-tal minuten trekken en dep ze nu af met keukenpapier.)
Bak de aubergine in Zi'Anna's olijfolie en leg deze samen met de andere groenten aan de kant tot de wangetjes gaar zijn.
Als de wangetjes mooi gaar zijn voeg dan voorzichtig de groentjes toe en laat ze opwarmen in de saus gedurende een 5-tal minuten.
Overstrooi met platte peterselie en Parmigiano en serveer met Zi'Anna's linguine.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties
Hallo, ik zou graag "Zi'Anna's Varkenswangetjes op z'n Italiaans" klaar maken. Ik,heb het recept reeds gevonden maar kunnen jullie mij zeggen voor hoeveel personen de ingrediƫnten berekend zijn.
Met vriendelijke groeten,
Hilde Jacobs