chocolade-mascarponetaartje
24/12/2020
ingrediënten:
200 gr. Chocoladeparels
3 El. Nutella
500 ml. Room
100 gr. Bloemsuiker
300 gr. Mascarpone
Enkele Ferrero Rochers
Chocoladeschaafsel
Frambozen
Kruimeldeeg:
500 gr; Bloem
250 gr. Boter
180 gr. suiker
2 Zakjes vanillesuiker
3 Eieren
Snuifje zout
Bereiding:
Voor het deeg:
Doe de boter samen met de suiker en de vanillesuiker in de keukenrobot en laat draaien voeg
er 1 volledig ei ,snuifje zout en 2 eigelen aan toe.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe.
Laat draaien tot er een mooie bal ontstaat.
Haal het deeg uit de keukenrobot wikkel in plastiekfolie en laat 1 uur rusten in de frigo.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en bak het deeg in vormpjes af op 160°C gedurende 30 a 35 min.
Smelt de chocolade met klein beetje water in de microgolf en voeg hieraan 3 EL. Nutella toe.
Klop de room stijf in de keukenrobot samen met de bloemsuiker.
Meng e chocolade met de opgeklopte room, voeg hieraan de mascarpone toe, doe het beslag in een spuitzak en laat goed afkoelen in de frigo.
Werk de afgekoelde Taartbodempjes af met het mascarpone-mengsel.
Garneer met chocoladeschilfers, de frambozen en de Ferrero Rochers.
Overstrooi met bloemsuiker.
Buon Apetito
Reactie plaatsen
Reacties