Kreeft met Basilicumboter en linguine
27/12/2020
ingrediënten:
1 Kreeft
200 gr. Boter
4 teentjes look
Bussel Basilicum
Enkele zongedroogde tomaten
1 Ajuin
2 Stengels selder
Laurierblad
3 Visbouillonblokje
Cayennepeper
Peterseliestengels
Tijm
2 Wortel
150 gr. Zi'Anna's linguine
Scheut witte wijn
Kervel
Bereiding:
Cutter de basilicum samen met een klein scheutje Zi'Anna's olijfolie en een KL. sambal .
Doe in een grote pot water samen met de witte wijn, ajuin, wortel, selder, tijm, laurier en de visbouillonblokjes.
Laat de Bouillon goed koken en voeg nog de Cayennepeper, zout, de peterseliestengels en de look toe.
Doe de zachte boter in de keukenrobot, voeg hierbij de gecutterde basilicum, zout en peper van de molen.
Leg de levende kreeft in de bouillon en laat zachtjes koken gedurende een 5 tal minuten.
Haal de kreeft uit en bewaar de bouillon.
Snijd de kreeft in twee en leg deze in een ovenschotel.
Bedek al het kreeftenvlees rijkelijk met de basilicumboter.
Kook Zi'Anna's linguine "al dente" in kokend gezouten water.
Voeg enkele zongedroogde tomaten toe aan de ovenschotel met kreeft en zet de schotel in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 8-tal minuten. Overstrooi met kervelpluksels en serveer .
Giet de linguine af en meng de rest van de basilicumboter eronder, serveer apart bij de kreeft.
Buon Apetito.
TIP : De gezeefde bouillon kan je makkelijk invriezen na afkoeling en nadien gebruiken als basis voor vis of kreeftbereidingen in sauzen of simpelweg als bouillon.
Reactie plaatsen
Reacties