Zi'anna's Cannoli
28/2/2021
ingrediënten:
Voor het deeg:
250 gr. Bloem
2 gr. Kaneel
2 gr. Zout
15 gr. Suiker
30 gr. Koude boter
1 Ei
75 ml. Marsala
1 l. Arachideolie
Voor de vulling:
12 Eigelen
200 gr. Bloemsuiker
3 Zakjes vanillesuiker
50 gr. Maïzena
40 gr. Bloem
Snuifje zout
80 gr. Hazelnoten
60 gr. Chocoladepallets
250 gr. Ricotta
Bloemsuiker
Bereiding:
Voor het deeg:
Zeef de bloem.
Meng de bloem met kaneel, zout en suiker en voeg in kleine stukjes de koude boter toe, kneed het geheel goed door en voeg het ei en de Marsala toe.
Maak een bol van het deeg, wikkel deze in plastiekfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en rol deze op rond ijzeren buisjes.
Frituur het deeg nu in Arachideolie en laat afkoelen.
Voor de vulling:
Maak een banketbakkersroom: meng de eigelen met de bloemsuiker in de keukenrobot.
Zet de melk samen met de vanillesuiker en snuifje zout op het vuur en breng aan de kook.
Als het eigeelmengsel mooi wit geklopt is voeg hieraan de maïzena en de bloem toe.
Giet de kokende melk op het mengsel en laat al roerend nog even doorkoken.
Verdeel de créme in 2 gelijke delen.
Meng de helft met de chocoladeparels en de gehakte hazelnoten, en laat de andere helft natuur.
Zet de vulling in de koelkast en laat afkoelen.
Meng zowel de gewone als de chocoladecréme met de ricotta en doe deze in spuitzakken.
Vul de Cannoli's met de créme naar keuze en werk af met bloemsuiker
Buon apetito.
Tip: Afwerken kan met gedroogd of gekonfijt fruit, pistachenoten etc.
Mario's wijntip : https://www.qualitywines-webshop.be/2019-La-GIRONDA-Moscato-dAsti-0.75l
Reactie plaatsen
Reacties