opgevulde gnocchi

Opgevulde gnocchi

7/03/2021

Ingrediënten:

9 Grote aardappelen

6 eigelen

400 gr. Parmigiano Reggiano

375 gr. Bloem Tipo OO

Zout

250 gr. Mozzarella

Enkele Basilicumblaadjes

Nootmuskaat

Boter

Enkele kerstomaten

2 Teentjes look

Pijnboompitten

Rucola

Bereiding:

Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn, pel ze en laat ze even drogen op het vuur .

Maak de mozzarellavulling door de mozzarella samen met Parmigiano, enkele blaadjes basilicum en kruiding te cutteren.

Doe het mozzarellamengsel in een spuitzak en leg aan de kant voor later.

Prak de aardappelen  met een vork en doe ze in de keukenrobot, voeg eigelen, Parmigiano en de bloem toe en laat draaien tot een mooi deeg.

Indien het teveel kleeft voeg er nog klein beetje bloem aan toe.

Stort het deeg op de keukentafel en vorm worsten van het deeg.

Snijd gelijke stukjes van het uitgerolde deeg maak er cirkeltjes van en vul ze op met het mozzarellamengsel.

Kook de gnocchi's even in gezouten water tot ze boven drijven.

Haal ze uit het vocht, en laat even uitlekken op keukenpapier.

Zet de boter op in een braadpan met de gesneden lookteentjes, pijnboompitten en kerstomaten, bak de gnocchi's in de boter werk af met enkele basilicumblaadjes en serveer in diep bord.

Overstrooi met Parmigiano en rucola.

Tip:De Gnocchi kunnen ook zonder vulling geserveerd worden en dit met een basis tomatensaus.

Mario's wijntip: https://www.qualitywines-webshop.be/2019-Conti-SANI-Enjoy-the-silence-I.G.T.-Marche-Rosso-0.75l

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.