Opgevulde gnocchi
7/03/2021
Ingrediënten:
9 Grote aardappelen
6 eigelen
400 gr. Parmigiano Reggiano
375 gr. Bloem Tipo OO
Zout
250 gr. Mozzarella
Enkele Basilicumblaadjes
Nootmuskaat
Boter
Enkele kerstomaten
2 Teentjes look
Pijnboompitten
Rucola
Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn, pel ze en laat ze even drogen op het vuur .
Maak de mozzarellavulling door de mozzarella samen met Parmigiano, enkele blaadjes basilicum en kruiding te cutteren.
Doe het mozzarellamengsel in een spuitzak en leg aan de kant voor later.
Prak de aardappelen met een vork en doe ze in de keukenrobot, voeg eigelen, Parmigiano en de bloem toe en laat draaien tot een mooi deeg.
Indien het teveel kleeft voeg er nog klein beetje bloem aan toe.
Stort het deeg op de keukentafel en vorm worsten van het deeg.
Snijd gelijke stukjes van het uitgerolde deeg maak er cirkeltjes van en vul ze op met het mozzarellamengsel.
Kook de gnocchi's even in gezouten water tot ze boven drijven.
Haal ze uit het vocht, en laat even uitlekken op keukenpapier.
Zet de boter op in een braadpan met de gesneden lookteentjes, pijnboompitten en kerstomaten, bak de gnocchi's in de boter werk af met enkele basilicumblaadjes en serveer in diep bord.
Overstrooi met Parmigiano en rucola.
Tip:De Gnocchi kunnen ook zonder vulling geserveerd worden en dit met een basis tomatensaus.
Mario's wijntip: https://www.qualitywines-webshop.be/2019-Conti-SANI-Enjoy-the-silence-I.G.T.-Marche-Rosso-0.75l
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties