Zi'Anna's Tagliatelle met groene asperges en mascarpone
25/3/2021
ingrediënten:
1 Bussel groene asperges
125 gr. Mascarpone
300 gr. Vers spinazieblaadjes
80 gr. Boter
2 Teentjes look
250 gr. Zi'Anna's Tagliatelle
1 Peperoni
Nootmuskaat
Zwarte peper
Bereiding:
Schil de asperges, snijd de kopjes af en houd deze even opzij.
Stoof de onderkantjes van de asperges in boter samen met de fijngehakte look en de peperoni.
Kook Zi'Anna's tagliatelle "al dente" in kokend gezouten water.
Voeg wat kookvocht toe aan de asperges alsook de verse spinazie en kruid dit met zwarte peper en nootmuskaat.
Voeg de mascarpone toe aan het mengsel en do het geheel in de keukenrobot en mix dit fijn.
Stoof nu de aspergekopjes in de rest van de boter.
Voeg hieraan de uitgelekte tagliatelle en de gemixte asperges toe.
Meng het geheel en serveer in diep bord.
Buon apetito.
Tip: Je kan ook wat Parmigiano Reggiano aan je aspergemengsel toevoegen voor je het mixt.
Ook pijnboompitjes passen hier perfect bij en geven een mooie meerwaarde aan je gerecht.
Mario's wijntip :
https://www.qualitywines-webshop.be/2019-FERRO-13-@-Sauvignon-Blanc-0.75l
Reactie plaatsen
Reacties