Zi'Anna's ovenschotel met gehakt, courgettes en gele paprika's

Zi'anna's gratinschotel met gehakt,courgettes en gele paprika's

16/3/2021

ingrediënten: 

500 gr. Gehakt (varken/rund)

1 Sjalot

2 Courgettes

2 Gele paprika's

2 Teentjes look

10-tal Kerstomaten

5 Grote aardappelen

50 gr. Boter

40 gr. Bloem

1/2 L. Melk

Scheutje room

100 gr. Gemalen kaas naar keuze

125 gr. Mozzarella

100 gr. Parmigiano Reggiano

Zi'Anna's olijfolie

Spaghettikruiden (Verstegen)

1 Kl. Sambal

Kurkuma

Komijnpoeder

Paprikapoeder 

Zwarte peper

Bereiding:

Kook de Aardappelen in gezouten water met de schil, pel ze, snijd ze in schijfjes en leg aan de kant voor later.

Bak het gehakt samen met de sjalot in Zi'Anna's olijfolie, kruid met spaghettikruidenmix, komijnpoeder en voeg een koffielepel sambal toe.

Laat het gehakt uitlekken in een zeef en leg het gehakt onderaan in de ovenschotel.

Gebruik de olie van het gehakt om de in schijven gesneden courgettes te bakken, voeg look en Kurkuma toe. Laat wederom uitlekken en schik de gebakken courgettes trapsgewijs op het gehakt.

Schil de gele paprika's en bak ze in dezelfde olijfolie, voeg look en de kerstomaten toe, laat wederom uitlekken en schik de paprika's  alsook de aardappelschijfjes op de courgettes.

Strooi hierover een deel van de mozzarella, de Parmigiano en wat gemalen kaas.

Maak een béchamelsaus :smelt de boter, voeg de bloem toe en al roerend de melk laat doorkoken, kruid met peper, zout, nootmuskaat en werk af met scheutje room.

Oversaus de ovenschotel met de béchamelsaus verdeel de rest van de mozzarella en de gemalen kaas erover en gratineer in de oven.

Buon apetito.

Mario's Wijntip: https://www.qualitywines-webshop.be/2019-Orestiadi-Nero-dAvola-0.75l

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.