Zi'anna's gratinschotel met gehakt,courgettes en gele paprika's
16/3/2021
ingrediënten:
500 gr. Gehakt (varken/rund)
1 Sjalot
2 Courgettes
2 Gele paprika's
2 Teentjes look
10-tal Kerstomaten
5 Grote aardappelen
50 gr. Boter
40 gr. Bloem
1/2 L. Melk
Scheutje room
100 gr. Gemalen kaas naar keuze
125 gr. Mozzarella
100 gr. Parmigiano Reggiano
Zi'Anna's olijfolie
Spaghettikruiden (Verstegen)
1 Kl. Sambal
Kurkuma
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Zwarte peper
Bereiding:
Kook de Aardappelen in gezouten water met de schil, pel ze, snijd ze in schijfjes en leg aan de kant voor later.
Bak het gehakt samen met de sjalot in Zi'Anna's olijfolie, kruid met spaghettikruidenmix, komijnpoeder en voeg een koffielepel sambal toe.
Laat het gehakt uitlekken in een zeef en leg het gehakt onderaan in de ovenschotel.
Gebruik de olie van het gehakt om de in schijven gesneden courgettes te bakken, voeg look en Kurkuma toe. Laat wederom uitlekken en schik de gebakken courgettes trapsgewijs op het gehakt.
Schil de gele paprika's en bak ze in dezelfde olijfolie, voeg look en de kerstomaten toe, laat wederom uitlekken en schik de paprika's alsook de aardappelschijfjes op de courgettes.
Strooi hierover een deel van de mozzarella, de Parmigiano en wat gemalen kaas.
Maak een béchamelsaus :smelt de boter, voeg de bloem toe en al roerend de melk laat doorkoken, kruid met peper, zout, nootmuskaat en werk af met scheutje room.
Oversaus de ovenschotel met de béchamelsaus verdeel de rest van de mozzarella en de gemalen kaas erover en gratineer in de oven.
Buon apetito.
Mario's Wijntip: https://www.qualitywines-webshop.be/2019-Orestiadi-Nero-dAvola-0.75l
Reactie plaatsen
Reacties