linguine nerano (courgetten-crème)
11/11/2020
ingrediënten:
320 gr. Linguine (Zi'Anna).
150 gr. Provolone kaas.
700 gr. Courgette
1 Bussel Basilicum.
150 gr. Geraspte Parmigiano Reggiano.
1 Teentje look
Olijfolie
Zwarte peper, zout
Bereiding:
-Snijd de courgettes in schijfjes en fruit deze aan in olijfolie.
-Laat uitdruipen en vang de olie op.
-Stoof de look aan in Zi'Anna's olijfolie.
-Kook de linguine kort "al dente" in gezouten water (niet helemaal gaar).
-Voeg de pasta samen met de courgette en wat kookvocht van de pasta toe aan de look.
-Laat het geheel nog wat samen koken en voeg hieraan de in stukjes gesneden Provolone toe.
-Als er een crème-achtige saus ontstaat voeg dan de Parmezaanse kaas toe alsook de opgevangen courgette-olie.
-Bestrooi rijkelijk met basilicum, gemalen Parmigiano en werk het geheel af met enkele draaien van de zwarte peper.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties