Caserecce spinazie, ricotta en kaasaus
6/11/2021
ingrediënten:
500 gr. Caserecce
1 Pakje diepvriesspinazie met boursin (250gr.)
1 L. Melk
50 gr. Boter
50 gr. Bloem
1 Potje ricotta
100 gr. Parmigiano Reggiano
1 Dl Room
300 gr. Hespblokjes
150 gr. Gemalen Emmental
Peper, zout ,nootmuskaat
Paneermeel
Bereiding:
Laat de boter smelten en voeg de bloem toe, laat de roux drogen op een laag vuurtje en voeg beetje bij beetje de melk al roerend toe.
Kruid de melksaus met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de Caserecce al dente in kokend gezouten water.
Laat de spinazie ontdooien in de microgolf en meng deze dan met de melksaus samen met een scheutje room, de ricotta, de emmental en de Parmigiano.
Snijd de hesp in dobbelsteentjes en voeg dit ook aan het mengsel toe.
Haal de caserecce uit het kokend water en voeg toe aan de saus.
Stort het mengsel in een vuurvaste schotel, overstrooi met de rest van de Emmental, de Parmigiano en een beetje paneermeel.
Gratineer de ovenschotel en serveer heet.
Buon apetito
Reactie plaatsen
Reacties