Zi'Anna's Spaghettoni aubergines en crema di formaggi
1/9/2021
ingrediënten:
250 Gr. Zi'Anna's Spaghettoni
1 Aubergine
100 Gr. pijnboompitten
2 Teentjes look
Zi'Anna's olijfolie
10 Kerstomaten
Enkele blaadjes basilicum
Peper, Zout
Potje crema di Formaggi
Bereiding:
Verhit rijkelijk wat olijfolie op een zacht vuur samen met de lookteentjes gedurende enkele minuten om de smaak van de look goed te laten trekken in de olijfolie.
Voeg de in dobbelsteentjes gesneden aubergine toe en laat deze aan kleuren, voeg de in 2 gesneden kerstomaten toe en laat even meebakken.
Verwijder de lookteentjes en laat de aubergines en kerstomaten uitlekken op een keukenpapier.
Doe in dezelfde overblijvende olie de pijnboompitjes, laat ze even kleuren en leg aan de kant bij de aubergines op het keukenpapier.
Kook Zi'Anna's spaghettoni in kokend gezouten water 5 minuten minder of er op de verpakking staat.
Voeg aan de overgebleven olijfolie de crema di formaggi toe alsook enkele pollepels kookvocht van de pasta.
Doe de voor 3/4 gekookte pasta nu bij de crema en laat de pasta verder garen in de saus .
De saus zal binden op een hoog vuur.
(de binding ontstaat door het zetmeel van de pasta, je heb dus geen extra bindmiddel nodig om een mooie créme te verkrijgen).
Voeg nu de aubergines en de pijnboompitten toe, roer het geheel om en doe er rijkelijk basilicum bij.
Buon Apetito
Reactie plaatsen
Reacties