Gnocchi, kreeft , courgettes
29/11/2021
INGREDIËNTEN:
1 Kreeft
1 Wortel
2 Takjes selder
200 ml. Witte wijn
1 ajuin
peterseliestengels
basilicumblaadjes
1 Courgette
2 Teentjes look
150 ml. Room
150 gr. Gnocchi
Zi'Anna's olijfolie
BEREIDING:
Maak een bouillon met de wortel, ui, selder, witte wijn, peterseliestengels peperkorrels en zout.
Laat de bouillon goed doorkoken leg de levende kreeft in de bouillon en zet het vuur af.
Laat de kreeft afkoelen in de bouillon.
Haal de kreeft uit de bouillon en ontdoe ze van haar pantser.
Zet een pot met gezouten water op om de gnocchi al dente te koken.
Snijd de courgettes in schijfjes en bak deze in Zi'Anna's olijfolie aan met de fijngesneden lookteentjes.
Eens de courgettes aangekleurd zijn voeg wat kookvocht van de pasta toe, de room en enkele blaadjes basilicum.
Doe de gnocchi bij de courgettes en laat goed meekoken met de courgettes voeg op het laatste nog de kreeft toe laat even opwarmen in de saus.(opgelet doe dit heel kort zodanig dat de kreeft niet taai wordt)
Kruid het geheel af en serveer.
Buon Apetito
Reactie plaatsen
Reacties