fusilloni met kalfsvlees, boerenkool en gorgonzola
6/12/2021
INGREDIËNTEN:
250 Gr Zi'Anna's Fusilloni
3 Kalfslapjes
1/2 Boerenkool of groene kool
100 Gr Pijnboompitten
150 gr. Parmigiano Reggiano
Zi'Anna's olijfolie
150 gr Gorgonzola
Peterselie
50 Gr. boter
BEREIDING:
Snijd de kalfslapjes in fijne reepjes, bak ze kort aan in olijfolie, kruid met zwarte peper en zout en leg ze aan de kant, gebruik dezelfde pan om even de pijnboompitten aan te kleuren en leg ze bij de kalfsreepjes
Snijd de boerenkool in reepjes, was de kool en stoof aan in boter met een klein beetje water.
Kook de fusilloni in kokend gezouten water al dente.
Voeg de fusilloni na 3/4 gaartijd samen met wat kookvocht en wat stukjes gorgonzola en parmigiano toe en laat samen verder sudderen.
Voeg Parmigiano toe zodat er een mooie créme ontstaat van de jus.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de kalfsreepjes aan de kool toe roer goed om en serveer.
Overstrooi met de pijnboompitten, peterselie en enkele stukjes Gorgonzola kaas.
Serveer Parmigiano Reggiano apart erbij.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties