Fusilloni met kalfsvlees, boerenkool en gorgonzola

fusilloni met kalfsvlees, boerenkool en gorgonzola

6/12/2021

INGREDIËNTEN:

250 Gr Zi'Anna's Fusilloni

3 Kalfslapjes

1/2 Boerenkool of groene kool

100 Gr Pijnboompitten

150 gr. Parmigiano Reggiano

Zi'Anna's olijfolie

150 gr Gorgonzola

Peterselie

50 Gr. boter

BEREIDING:

Snijd de kalfslapjes in fijne reepjes, bak ze kort aan in olijfolie, kruid met zwarte peper en zout en leg ze aan de kant, gebruik dezelfde pan om even de pijnboompitten aan te kleuren en leg ze bij de kalfsreepjes

Snijd de boerenkool in reepjes, was de kool en stoof aan in boter met een klein beetje water.

Kook de fusilloni in kokend gezouten water al dente.

Voeg de fusilloni na 3/4 gaartijd samen met wat kookvocht en wat stukjes gorgonzola en parmigiano toe en laat samen verder sudderen.

Voeg Parmigiano toe  zodat er een mooie créme ontstaat van de jus. 

Hak de peterselie fijn.

Voeg de kalfsreepjes aan de kool toe roer goed om en serveer.

Overstrooi met de pijnboompitten, peterselie  en enkele stukjes Gorgonzola kaas.

Serveer Parmigiano Reggiano apart erbij.

Buon Apetito.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.