ingrediënten:
500gr. Arborio rissoto rijst
1 Sjalot
2 Teentjes look
1 Bouillonblokje
Water
250 ml. Zi'Anna's passata
150 gr. Gerookte spekblokjes
250 gr. Mozzarella
250 gr. Parmigiano Reggiano
150 gr. Diepvrieserwtjes
3 San Marzano tomaten
Zi'Anna's olijfolie
2 Eieren
Paneermeel
Bloem
Peper/zout
Bereiding:
Stoof de sjalot samen met de look en de spekblokjes in Zi'Anna's olijfolie.
Voeg de rijst toe, en bak deze even mee. Bevochtig met dubbele hoeveelheid water, voeg bouillonblokje toe.
Laat 15 min zachtjes koken en roer nu en dan, voeg Zi'Anna's passata toe alsook de diepvries erwtjes, laat nog 5 min koken tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst.
Pel, ontpit en snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze onder de rijst.
Voeg nu de Parmigiano toe en roer het geheel goed door elkaar, kruid af en stort de risotto in een platte ovenschaal, dek af met plastiekfolie en laat afkoelen gedurende enkele uren in de koelkast.
Snijd ondertussen de mozzarella in kleine blokjes.
Zet 3 kommen klaar om te paneren,1 met bloem,1 met eigelen en 1 met paneermeel.
Maak ballen van de afgekoelde risotto en duw er middenin enkele stukjes mozzarella, vorm mooie ronde ballen en paneer.
Frituur de arancine in arachideolie.
Buon Apetito.
tip:
de arancini kan je makkelijk combineren met een caponata of een dipsaus .
De gerookte spekblokjes kunnen vervangen worden door Mortadella
Reactie plaatsen
Reacties