Tortiglioni met chili con carne
Ingrediënten :
500 gr. Rundsgehakt
Zonnebloemolie
1 Ui
1 Rode paprika
1 Rood pepertje
1 Courgette
3 Tomaten
150 gr. Mais
1 blik 250 gr. Bonen (naar keuze)
1 grote wortel
1 Teentje look
500 gr. Tortiglioni
1 Blik tomatenpuree
80 Gr. Mexicaanse kruiden of kruidenpasta
Bereiding :
Maak alle groenten proper en snijd deze in blokjes.
Bak het rundsgehakt aan in zonnebloemolie en kruid met Mexicaanse kruidenmix en het rode pepertje.
Voeg de ajuin, look, en wortel toe en laat meestoven gedurende een 5 tal minuten.
Laat vervolgens de tomatenpuree even meebakken en voeg nu de tomatenblokjes ,de courgette, de paprika toe en blus met een glas water.
Laat het geheel doorkoken gedurende een 10 tal minuten op een laag vuurtje.
Voeg de gespoelde bonen en de mais toe aan de chili en laat nog 5 minuten sudderen.
Kook de tortiglioni al dente in kokend gezouten water.
Voeg de tortiglioni toe aan de chili en serveer.
Buon apetito.
Tip : De chili kan ook geserveerd worden met taco's of tortilla's op warme zomeravonden.
Dit is een gerecht die makkelijk vooraf gemaakt kan worden zodat ook jij met je gasten kan genieten.
Reactie plaatsen
Reacties