Zi'Anna's maccheroni kroketjes
Ingrediënten :
Boter 200 g
Parmigiano Reggiano 200 g
Gemalen Emmental 200 g
Bloem 200 g
Eieren 10
Melk 1 liter
Room 1 dl
Nootmuskaat
Paneermeel 400 g
Bloem 100 g
Enkele basilicumblaadjes
Gekookte pasta 350 g
Rode zoete pepertjes 2
Bereiding :
Weeg de boter en de bloem en laat de boter smelten.
Voeg de bloem bij de gesmolten boter. Roer tot je een stevige roux krijgt. Blijf roeren en laat de roux uitdrogen.
Voeg de melk al roerend aan de roux toe en roer tot de saus dik wordt.
Zet het vuur uit.
Strooi de gemalen Emmental, Parmigiano, pasta, de gesneden pepertjes en de basilicum in de warme bechamelsaus.
Scheid de dooiers en de eiwitten van de eieren. gebruik de dooiers, om het deeg gladder te maken en houd de eiwitten aan de kant om later te paneren
Voeg het mengsel van room en eigeel toe aan het kaasmengsel en roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.
Breng op smaak met peper , zout en nootmuskaat
Stort het mengsel in een platte schaal en strijk de bovenzijde glad.
Dek het mengsel af met bakpapier om uitdroging te voorkomen en laat enkele uren in de koelkast afkoelen en opstijven.
Voorzie drie schoteltjes met daarin een bloem, losgeklopte eieren en het paneermeel.
Snijd het beslag in vierkantjes van ongeveer 5 X 5 cm.
Verwarm regelmatig je mes even in warm water, voor het snijden van de vierkantjes.
Haal de kroket eerst door de bloem en klop de overtollige bloem er voorzichtig af.
Haal ze vervolgens door de losgeklopte eieren.
Daarna haal je ze door het paneermeel.
Bak de kroketten in hete olie 180°C gedurende een viertal minuten.
Buon Apetito.
Tip :
Heb je geen basilicum en rode pepertjes in huis je kan ook wat ham of iets anders toevoegen.
Houd er wel rekening mee dat wat je wil toevoegen een vast product is en niet iets waar veel vocht inzit zoals bv. champignons.
Reactie plaatsen
Reacties