Zi'Anna's Giardiniera in agrodolce

Zi'Anna's Giardiniera in agrodolce

Ingrediënten :

6 Wortelen

1 Bloemkool

2 Venkels

1 Selder

2 Rode paprika

2 Gele paprika

2 Courgettes

2 Ajuinen

1,5 L. Witte wijn

1,5 L. Witte wijnazijn

300 Gr. Zout

300 Gr. Suiker

300 Ml. Zi'Anna's olijfolie

Bereiding :

Steriliseer je bokalen en je deksels door ze te koken in een grote pot.

Gebruik nieuwe deksels.

Reinig en was alle groenten en snijd ze in stukken van ongeveer 1cm.

Zet in een grote kookpot de azijn samen met de witte wijn, de suiker, zout en Zi'Anna's olijfolie op.

Verdeel de groenten in 2 delen :

Kook de wortel samen met de venkel, de selder en de bloemkool gedurende een 3-tal minuten(harde groenten moeten iets langer koken) 

Voeg nadien de courgette, de ajuin en de paprika's toe en laat nog 2 min koken.

Voeg de warme groenten in de bokalen en verdeel het sap erover tot de groenten onder staan.

Sluit de bokalen en draai ze om met het deksel op het werkvlak.

Laat de bokalen op deze wijze afkoelen zodat ze vacum worden.

Buon Apetito.

Tip: Ideaal als side-dish of als antipasta met gegrilde bruschetta.

Bewaardata : ongeveer 1 jaar op koele donkere plaats.

Eénmaal geopend = 1 week in  de frigo.

Deze Tip is erg belangrijk : Als de potten en deksels niet goed schoon zijn zal het inmaken mislukken omdat er bacteriën inkomen. Je product gaat dan bederven waar je erg ziek van kunt worden. Ook moet het deksel helemaal zonder blutsen zijn om dezelfde reden. Als er lucht bij kan komen zal het product ook slecht worden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.