Panna cotta met rode bosvruchten

Panna cotta met rode bosvruchten

5/12/20

ingrediënten:

500gr. Room

70gr. Suiker

2 Zakjes vanillesuiker

2 Blaadjes gelatine

250gr. Bosvruchten

50 gr.  Bloemsuikersuiker

1 El Balsamico

Enkele blaadjes munt

1/2 Pak sprits koekjes

Bereiding:

Verwarm de room geleidelijk tot aan het kookpunt. Zorg ervoor dat de room niet kookt. Als je de room laat koken, dan loop je het risico dat deze gaat schiften.

Meng de suiker met de room.

 Leg  de blaadjes gelatine in een koud water.

Nadat je de room voor de panna cotta van het vuur hebt gehaald, Knijp je  de blaadjes gelatine goed uit en roer door de hete room.

Giet de panna cotta  glaasjes en zet deze in de koelkast. Laat opstijven gedurende ongeveer  3 uur.

 Meng de bosvruchten, poedersuiker en de balsamico samen. Pureer deze ingrediënten tot een mooie gladde massa en passeer door een zeef.

Schep  de coulis op de panna cotta. Om dit dessert helemaal af te maken, garneer je dit met een blaadje verse munt en verkruimelde sprits koekjes.

Buon Appetito.

Tip: De bosvruchten kunnen vervangen worden door aardbeien, of ander fruit.

Ook Koekjes kunnen gekozen worden naar smaak.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.