zuppa alla genovese (klare bouillon met kruidenomelet)
18/11/2020
ingrediënten:
2 l Runderbouillon afgekoeld
250 gr Gemalen rundsvlees (of zuiver rundergehakt)
2 Stengels selder
1 Wortel
1 Ui
2 Eiwitten
1 el. Tomatenpuree
Peperkorrels
2 Blaadjes laurier
2 Takken peterselie
1 Prei
25 gr. Bloem
2 Eieren
125 ml. Melk
1 Handvol kruiden (dille,kervel,dragon)
Rode peper
Peper - zout
Basilicum
Parmigiano Reggiano
Bereiding:
Snijd de wortel, selder en ui in fijne stukjes. Mix de groenten met het gemalen rundvlees. Meng er de eiwitten, gekneusde peperkorrels en tomatenpuree door.
Breng de runderbouillon met het gemalen vlees al roerend net tot aan het kookpunt. Hou op met roeren en laat de bouillon zachtjes tegen het kookpunt aan pruttelen gedurende 1 uur tot er zich een korst vormt aan de oppervlakte.
Bereid intussen de garnituur. Hak de dille ,de kervel, dragon fijn.
Maak een pannenkoekenbeslag van de bloem, de eieren, de melk en een weinig zout, voeg de gesneden kruiden toe.
Bak er omeletten van. Rol de omeletten op en snijd ze in heel dunne reepjes.
Werk de soep af. Duw de koek die zich aan de oppervlakte heeft gevormd zachtjes opzij en schep de geklaarde bouillon door een fijne zeef met daarin een fijne keukendoek .
Kook de bouillon even terug op en voeg de gesneden omelet toe. Overstrooi met gesneden basilicumblaadjes.
Serveer er de Parmigiano apart bij.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties