Linguine , gamba, advocado-crème, geitenkaas
ingrediënten:
1 Grote ui, fijngesneden
1 dl. Droge witte wijn
6 Gamba/persoon
1 el. Zi'Anna's olijfolie
Zout
150 gr. Linguine Zi'Anna
150 gr. Geitenkaas
1 Advocado
Schil en sap van 1 citroen
Zwarte peper
Basilicum
50 gr. Pijnboomitten
Bereiding:
Meng de ui en de wijn en laat op laag vuur sudderen tot de uien zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
Voeg de in stukjes gesneden gamba toe, zet het vuur hoog om de resterende wijn te verdampen.
Voeg van het vuur Zi'Anna's olijfolie en zout naar smaak toe.
Kook Zi'Anna's linguine "al dente" in kokend gezouten water.
Schil intussen de avocado, ontpit en pureer met het citroensap in een kleine keukenmachine tot een gladde massa.
Roer deze mengeling door de gamba .
Giet de pasta af en meng met de saus .
bak de pijnboompitten in olijfolie.
Overstrooi de linguine met de in blokjes gesneden geitenkaas, basilicum en de zeste van de citroen , breng op smaak met zwarte peper en voeg pijnboompitten toe.
Buon Apetito
TIP :
Hoe kun je pijnboompitten het beste roosteren?
Het lijkt makkelijk om pijnboompitten te roosteren, maar voor je het weet gaat het mis. Als ze net in de pan liggen, lijkt er geen kleur op te komen. Vervolgens vergeet je ze een paar seconden en is de onderkant verbrand, terwijl de bovenkant nog blank is.
Rooster je pijnboompitjes altijd. Pijnboompitten zijn als ze geroosterd zijn veel lekkerder van smaak. Ongeroosterd zijn ze namelijk smaakloos en flauw. Door de pitten te roosteren krijg je een mooie, egale bruining. Wel moet je goed op blijven letten, want soms zit er maar een minuut tussen ongaar en verbrand.
Verwarm de oven op 180 graden voor. Verdeel de pijnboompitten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 5-10 minuten goudbruin. Roer ze elke 2 minuten . Zodra de pijnboompitten de juiste kleur hebben mag je ze uit de oven halen en overscheppen op een bord om doorgaren te voorkomen. Geniet van je perfect geroosterde pijnboompitten :)
Reactie plaatsen
Reacties