Tagliatelle met sint jacobsschelpen

Tagliatelle met sint-jacobsschelpen en groene asperges

ingrediënten:

500 g Groene asperges.

 1 Sjalot.

1 Teentje knoflook.

2 à 3 cm Verse gember.

1 el Olijfolie.

500 g Zi'Anna's tagliatelle.

8 Sint-jakobsnoten.

Een scheutje witte wijn.

2 à 3 el Sinaasappelsap.

1 el Boter.

Bereiding:

Schil het onderste gedeelte van de asperges en snijd de asperges in stukken.

Schil de sjalot, knoflook en gember en hak fijn.

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de asperges ongeveer 5 minuten.

Kook Zi'Anna's tagliatelle "al dente" in kokend gezouten water.

Voeg de sjalot, de knoflook en de gember toe aan de asperges en fruit nog 2 minuten.

Blus het geheel met de witte wijn en het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout, schep er de uitgelekte tagliatelle door en voeg ook de boter toe.

Spoel de sint-jakobsvruchten, dep droog en snij horizontaal in drieën.

Bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten,

dresseer de pasta op het bord en leg de gebakken sint-jacobsvruchten erop

Overstrooi met geraspte zeste van sinaasappel

Serveer.

Buon Apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.