Spaghetti alla Putanesca:
ingrediënten:
500 gr. San Marzano tomaten
1/2 Bosje Peterselie
100 gr. Zwarte olijven zonder pit
3 el. Kappertjes
3 Teentjes look
3 Ansjovisfilets (blik)
1 Peperoni
2 el. Tomatenpuree
400 gr. Spaghetti
6 EL. Olijfolie
Zout, zwarte peper
100 gr. Parmigiano Reggiano
Bereiding:
-De tomaten in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen, het vruchtvlees in grove stukken.
-De olijven en de kappertjes fijnhakken. De ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen, in stukjes snijden en met een vork fijnprakken.
-De peperoni opensnijden, de pitjes verwijderen en in dunne ringetjes snijden, de lookteentjes fijnhakken.
-In een pan de olijfolie opwarmen samen met de peperoni en aanbakken, De stukjes tomaat, de tomatenpuree en de fijngeprakte ansjovis erdoor roeren , zonder deksel 15 min. laten pruttelen.
-De spaghetti "al dente " koken in gezouten water, de peterselie fijnhakken.
-Kappertjes en olijven toevoegen aan de saus, op smaak brengen met zwarte peper en zout (Let op de ansjovis is al redelijk zoutig).
-Giet de pasta af en meng met de saus, strooi de peterselie over het geheel en serveer de Parmigiano apart erbij.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties