Penne di mezzanotte:
ingrediënten:
400 gr. Penne
3 Eidooiers
10 EL. Versgeraspte Parmigiano Reggiano
200 gr. Ricotta
60 ml. Panna di cucina of room
Nootmuskaat
40 gr. Boter
Zout en gemalen zwarte peper
Bereiding:
-Kook de pasta "al dente" in gezouten water.
-Klop ondertussen de eierdooiers, de geraspte Parmezaanse kaas en de ricotta in een kom.
-Voeg de room eraan toe en meng met een vork.
-Rasp er nootmuskaat over naar smaak en voeg er flink wat zwarte peper en een beetje zout toe.
-Giet de pasta af, zet de pot terug op het vuur en smelt de boter erin
Voeg de uitgelekte pasta toe en meng alles goed boven een matig vuur.
-Zet het vuur uit en voeg het kaasmengsel toe.
-Zorg dat de saus mooi rond de pasta kleeft.
-Dien op en overstrooi met Parmigiano.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties