Pappardelle met spruitjes en boursin
Ingrediënten :
500 gr. Spruiten
500 gr. Pappardelle
125 gr. Boursin
50 gr. Paneermeel
1 Teentje look
4 Eieren
Nootmuskaat
Peper & zout
Basilicum
Parmigiano Reggiano
Bereiding :
Maak de spruiten proper en houd enkele blaadjes van de spruiten aan de kant voor de garnituur.
Kook de spruiten in gezouten water, koel af in ijswater om de mooie groene kleur te bewaren.
Laat de spruiten uitlekken en doe ze in de keukenrobot samen met het teentje look, de Boursin en het paneermeel.
Cutter het geheel glad en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de eieren 7,5 min. en spoel ze even af onder koud water om het kookproces te eindigen zodat het ei nog mooi lopend is.
Kook de pappardelle in kokend gezouten water al dente.
Doe het spruitenmengsel in een grote pan, voeg wat kookvocht toe, meng samen met de pappardelle.
Laat even goed doorwarmen en serveer met het zacht gekookt eitje en verse Parmigiano.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties