Italiaanse ovenschotel met bloemkool
Ingrediënten :
1 kg. Aardappelen
1 Bloemkool
400 gr Gehakt
1 Rood pepertje
Zi'Anna's olijfolie
1 Ajuin
1 blikje gepelde tomaat in blokjes
Italiaanse kruiden
100 gr Lookboter
85 gr Bloem
1 L. Melk
1 dl. Room
200 gr. Parmigiano Reggiano
Zwarte peper
Basilicum
Oregano
Paneermeel
100 gr. Scamorza
Bereiding :
Kook de aardappelen 3/4 gaar met de schil, laat afkoelen.
Schil de aardappelen en snijd deze in plakken.
Kook de bloemkoolroosjes enkele minuten in gezouten water (beetgaar).
Koel de bloemkool af in koud water en laat uitlekken.
Kleur het gehakt samen met de ajuin en het pepertje aan in Zi'Anna's olijfolie, kruid met de verse oregano, Italiaanse kruiden en zwarte peper.
Maak een roux met de lookboter en de bloem, bevochtig met melk laat even goed doorkoken en voeg scheutje room en vers geraspte Parmigiano toe.
Schik de aardappelschijfjes in een ovenschotel, doe hierop het gehaktmengsel, de bloemkoolroosjes en de tomatenblokjes.
Overstrooi met basilicum en schik een tweede laag aardappeln erop.
Oversaus het geheel en werk af met stukjes scamorza en paneermeel, Parmigiano en oregano.
Bak af in een oven op 200°C gedurende 35 minuten.
Buon Apetito!
Reactie plaatsen
Reacties