numero sedici.
16/11/2020
Tagliatelle met scampi isabelique (duivels)
ingrediënten:
250 gr. Zi'Anna's tagliatelle
8 scampi /persoon
Zi'Anna's olijfolie
1 sjalot
1 teentje look
1 eetlepel currypoeder
½ eetlepel paprikapoeder
1 el.sambal
1/2 dl witte wijn
scheut whisky
2 dl.room
2 San Marzano tomaten
1/2 courgette
1/2dl Zi'Anna's passata
100 gr. champignons
peper en zout
Bereiding:
Kook Zi'Anna's tagliatelle "al dente" in gezouten water.
Bak de scampi in Zi'Anna's olijfolie, kruid met currypoeder, paprikapoeder, peper en zout.
Leg de gebakken scampi aan de kant en stoof in dezelfde pan de sjalot, de look,courgette en de champignons samen met sambal tot deze mooi glazig zijn.
Flambeer met de whisky en voeg de witte wijn, de passata en de room toe, laat 5 minuten sudderen en voeg de scampi toe.
Pel de San Marzano tomaten verwijder de pitjes en snijd in blokjes, voeg deze net voor het serveren toe aan je saus.
Giet de pasta af meng met de saus , overstrooi met de platte peterselie.
Buon HOT apetito.
Reactie plaatsen
Reacties