cannelloni met Langoustines en wilde champignons.
Ingrediënten
Deeg
250 gr. Bloem (Tipo 00 )
4 eieren
½ l. Melk
120 gr. Boter
Snuifje zout
Saus
20 Langoustines koppen en pantsers
1 Ajuin
2 Takjes selder
1 Teentje look
30 gr. Tomatenpuree
1 dl. Witte wijn
1 Visbouillonblokje
2 dl. Room
De vulling
250 gr. Ricotta
20 Langoustinesstaarten
250 gr. Champignonmix
1 Teentje look
150 gr Geraspte Parmezaan
1 Ajuin
30 gr. Boter
Afwerking
100 gr. Mozzarella
50 gr. Parmigiano geraspt
Bladpeterselie
Enkele kerstomaten
Bereiding
Deeg
-Meng eieren, melk, bloem en snuifje zout in keukenrobot en voeg al kloppend de gesmolten boter toe.
-Bak het deeg op een laag vuur zoals pannenkoeken in olijfolie.(let wel laat ze niet kleuren).
Vulling
-Snijd de champignons en de ajuin in kleine blokjes, bak deze in boter aan samen met de gesnipperde look en laat afkoelen.
-Pel de Langoustines en houd de koppen en pantsers bij voor de saus.
-Bak de langoustines kort aan en snijd deze in schijfjes.
-Meng de champignonmix, de langoustines en Parmezaan met de ricotta.
Saus
-Fruit de langoustines samen met de ajuin, look, selder, tijm en laurier.
-Voeg tomatenpuree toe en blus met de witte wijn, voeg een visbouillonblokje toe en laat het geheel een ½ uurtje inkoken.
-Zeef de saus en voeg de room toe.
-Laat op zacht vuurtje nog wat pruttelen om te lichtjes binden.
Afwerking
-Vul de pannenkoeken met de vulling, rol ze strak op en snijd de cannelloni’s recht af.
-Doe de saus in een vuurvaste schotel, leg de cannelloni’s hierop en oversaus nog een beetje.
-Overstrooi het geheel met stukjes mozzarella en wat gemalen Parmezaan.
-Bak af in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 20 à 25 min.
-Leg enkele blaadjes bladpeterselie en enkele kortgebakken kerstomaatjes op het gerecht en serveer.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties