Zi'Anna's Lasagne met gerookte zalm en witloof
31/12/2020
ingrediënten:
5 Zi'Anna's Lasagneblad Vers
75 gr. Boter
75 gr. Bloem
1 L. Melk
1 Ui
4 Plakjes gerookte zalm
3 Teentjes look
Scheutje Zi'Anna's olijfolie
6 Witloofstronken
Zi'Anna's passata
1 dl Room
200 gr. Parmigiano Reggiano
200 gr . Mozzarella
Platte peterselie
Bereiding:
Kook de lasagnebladen in kokend gezouten water en koel ze af in koud water, laat uitlekken en dep ze droog, leg ze aan de kant voor later.
Maak een roux van de boter met de bloem, voeg de melk al roerend toe en kruid met peper, zout, nootmuskaat, Voeg aan de bechamelsaus de helft van de Parmigiano toe alsook de room.
Snijd het witloof in grove stukken en bak ze kort aan in Zi'Anna's olijfolie samen met de fijngesnipperde look, peper en zout.
Laat het witloof uitlekken in een vergiet en vang de jus op om te mengen met de saus.
Snipper de ajuin en stoof deze aan samen met een KL. sambal in olijfolie en voeg Zi'Anna's passata eraan toe, laat 15-tal minuten sudderen.
Werk nu trapsgewijs laagje saus, lasagneblad, gerookte zalm, witloof, tomatensaus,mozzarella.
Werk de bovenste laag van de Lasagne af met Parmigiano en mozzarella, bak de lasagne af in voorverwarmde oven van 160°C gedurende 30-tal minuten.
Buon apetito
Reactie plaatsen
Reacties