Patricia's Dieet receptje
5/1/2021
ingrediënten:
225 gr. Quinoa/Bulgur
2 Bouillonblokjes
Snuifje zout
500 gr. Kippengehaktballetjes
Scheutje Zi'Anna's olijfolie
1 Ajuin
5 Wortelen
2 Courgettes
2 Teentjes look
250 gr. Champignons
2 Flessen Zi'Anna's passata
1 Takje verse oregano
150 gr. Gemalen Emmental
Bereiding:
Snijd ajuin, wortel, courgettes, champignons in grove stukken en doe dit alles samen met de look, olijfolie, 1 bouillonblokje, oregano en de passata in de Moulinex multicooker.
Laat koken op het programma manueel gedurende 14 minuten.
Bak de Kippenkippengehaktballetjes in Zi'Anna's olijfolie goudbruin.
Kook de Quinoa-zakjes in water met 1 bouillonblokje gedurende 10 min.
Verdeel de gekookte quinoa in een ovenschaal.
Schik hierop de kippengehaktballetjes en doe de saus erover uit de multicooker.
Overstrooi het geheel met gemalen Emmental.
Gratineer in de oven en serveer.
Buon apetito.
TIP: Indien je geen multicooker hebt kan de saus ook gemaakt worden in een gewone kookpot.
Stoof hiervoor eerst de groentjes aan in Zi'Anna's olijfolie en voeg de passata toe, laat koken gedurende 25-tal minuten.
Mario's wijntip :
Pasqua Merlot – Veneto
https://www.qualitywines-webshop.be/2018-PASQUA-Le-Collezione-Merlot-Tre-Venezie-0.75L
Reactie plaatsen
Reacties