Linguine , crema con parmigiano Reggiano e tartufo
ingrediënten:
500 gr. Linguine Zi'Anna
180 gr. Crema con Parmigiano Reggiano
1/2 L. Kippenbouillon
1/2 Truffel Nero pregiato (Tuber Melanosporum)
Enkele takjes platte peterselie
Zwarte peper
100 gr. Parmigiano Reggiano geraspt
Bereiding:
Kook Zi'Anna's linguine "al dente " in kokend gezouten water.
Breng de kippenbouillon aan de kook en laat voor de helft inkoken (Dit kan met een bouillonblokje of vers).
Voeg de crema di Parmigiano toe aan de kippenbouillon en laat even goed doorkoken.
Bestrooi de saus met de vers geraspte Parmigiano Reggiano.
Giet de linguine af en voeg toe aan de saus laat nog even binden op het vuur en serveer in diep bord.
Schaaf de truffel over de pasta en werk af met enkele blaadjes platte peterselie.
Serveer de rest van de Parmigiano apart bij de pasta.
Geniet met volle teugen.
Buon apetito.
Weetje : De periode voor de wintertruffel is op z'n best tussen december en februari.
De wintertruffel is DE zwarte truffel, een echte delicatesse.
Binnenin is de truffel donker geaderd. Als hoofdgerecht mag je rekenen op een 10 a 12-tal gram/persoon.
Bewaar de truffel in de frigo, omwikkeld in keukenpapier in een bokaal met deksel, vervang iedere dag het keukenpapier, zo blijft de truffel een 10-tal dagen goed.
Mario's wijntip :
La Gironda Barbera d’Asti “Nizza” – Piemonte
https://www.qualitywines-webshop.be/2016-La-GIRONDA-Barbera-d%E2%80%99Asti-Sup.-NIZZA-%E2%80%9CLe-Nicchie%E2%80%9D-0.75l
Reactie plaatsen
Reacties