ingrediënten:
250 gr. Mascarpone
275 gr. Room
150 gr. Speculooskoekjes
40 gr. Bloemsuiker
250 gr. Zoute koekjes (Pavesi of Tuc koekjes)
50 gr. Speculoospasta
75 gr. Pistachenoten
Bereiding:
Mix de speculooskoekjes fijn in de blender en laat ze even weken in de room.
Klop de speculoosroom op met de bloemsuiker en meng de mascarpone onder de speculoosroom.
Neem een plankje en wikkel deze in aluminiumfolie om de taart op te maken.
Leg de gezouten koekjes mooi naast elkaar op de aluminiumfolie en besmeer deze met de speculooscréme, bestrooi met de gehakte pistachenoten en herhaal dit tot de speculooscréme opgewerkt is.
Zet het geheel anderhalf uurtje in de koelkast.
Neem met een spatel voorzichtig de taart van de aluminiumfolie en schik deze op een schaal of bord.
Garneer met stukjes speculoos en pistachenoten.
Buon apetito.
Tip: Als alternatief kan je ook chocoladekoekjes nemen zoals bv. :deli choc van delacre.
Het zoute van de koekjes is een perfecte combinatie met het zoete van de créme.
Reactie plaatsen
Reacties