vijgenchutney voor bij een italiaanse kaasplank
3/02/2021
ingrediënten:
500 gr. Vijgen
Zeste van 1 citroen
3 El. Citroensap
200 Ml. Sinaasappelsap
80 gr. Pijnboompitjes
2 El. Zi'Anna's Limoncello
300 gr. Confituursuiker
150 gr. Rozijnen
Bereiding:
Doe de gesneden vijgen samen met de zeste, het citroensap en sinaasappelsap in een ruime kookpot.
Breng aan de kook en laat een 5-tal minuten doorkoken, voeg de suiker toe en laat hem oplossen, en laat nog een 5-tal minuten doorkoken.
Schuim de chutney af doe de rozijnen en geroosterde pijnboompitten erbij.
Giet de hete chutney in glazen bokalen tot aan de rand doe het deksel erop en draai ze om en laat ze afkoelen.(de bokalen vooraf koken om ze te steriliseren)
Reactie plaatsen
Reacties