vijgenchutney met pijnboompitten en rozijnen

vijgenchutney voor bij een italiaanse kaasplank

3/02/2021

ingrediënten: 

500 gr. Vijgen

Zeste van 1 citroen

3 El. Citroensap

200 Ml. Sinaasappelsap

80 gr. Pijnboompitjes

2 El. Zi'Anna's Limoncello

300 gr. Confituursuiker

150 gr. Rozijnen

Bereiding:

Doe de gesneden vijgen samen met de zeste, het citroensap en sinaasappelsap in een ruime kookpot.

Breng aan de kook en laat een 5-tal minuten doorkoken, voeg de suiker toe en laat hem oplossen, en laat nog een 5-tal minuten doorkoken.

Schuim de chutney af doe de rozijnen en geroosterde pijnboompitten erbij.

Giet de hete chutney in glazen bokalen tot aan de rand doe het deksel erop en draai ze om en laat ze afkoelen.(de bokalen  vooraf  koken om ze te steriliseren)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.