Zi'anna's Pasta donut
6/02/2021
ingrediënten:
300 gr. Pasta bolognaise (pasta gekookt met bolognaise saus)
200 gr. Donutdeeg
50 gr. Parmigiano Reggiano
1 l. Zonnebloemolie
Grof zeezout
Dipsausje naar keuze
350 gr. Bloem
150 ml. Melk
1 kl. zout
50 gr. boter
7 gr. Gist
1 Ei
Bereiding:
Begin met het donutdeeg. Meng bloem, zout, gist in de keukenrobot, voeg hieraan de melk en de gesmolten boter toe en laat een 10-tal minuten draaien, voeg de pasta en de gemalen Parmigiano toe en laat nog een 2-tal minuten draaien zodat de pasta zich mooi vermengd met het deeg.
Haal het deeg uit de keukenrobot, leg het in een diepe kom en laat 15-tal minuten rijzen op kamertemperatuur onder een handdoek.
Kneed het deeg en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm, steek ronde vormpjes uit en maak een gaatje in het midden.
Leg de donuts op een met bloem bestoven plaat en laat ze nog een 40-tal minuten rijzen.
Bak de donuts af in Zonnebloemolie een 2-tal minuten aan elke zijde.
Bestrooi met grof zout en serveer hierbij een pesto of een dipsausje naar keuze.
Buon apetito.
Tip:
De pasta die hiervoor gebruikt wordt is een restje bolognaise, als je een ander restje pasta hebt kan je deze ook toevoegen aan je deeg, wees creatief en serveer dit met pittige dipsausjes. De donuts kunnen makkelijk de dag voordien klaargemaakt worden en opgewarmd worden onder de grill gedurende een 2-tal minuten.
Warm ze zeker NIET op in de microgolf want dan zijn ze niet meer krokant.
Succes verzekerd.
Reactie plaatsen
Reacties