Zi'anna's vegetarische pappardelle in de oven

Zi'anna's Vegetarische pappardelle in de oven

23/4/2021

ingrediënten: 

300 gr. Pappardelle

1 Gele paprika

2 San Marzano tomaten

1 Rode paprika

1 Groene paprika

1 Aubergine

1 Courgette

1 Bakje champignons

1 Fles Zi'anna's passata

250 gr. Mascarpone

125 gr. Mozzarella

150 gr. Parmigiano Reggiano

1 Ajuin

2 Teentjes look

5 El. Zi'Anna's olijfolie

1 Kl. Sambal oelek

Enkele basilicumblaadjes

 

Bereiding:

Maak een tomatensaus. Stoof de ajuin samen met de look en de sambal aan in Zi'Anna's olijfolie.

Voeg Zi'Anna's passata toe en laat het geheel een dertigtal minuten sudderen.

Rasp de Parmigiano en laat de korst van  de Parmigiano meekoken in de tomatensaus.

Kook de pappardelle in kokend gezouten water "al dente", giet in vergiet en koel af met koud water.

Laat de pasta uitlekken en leg hem op een schone keukenhanddoek.

Schil de paprika's met een dunschiller en kook ze even in het pastawater.

Snijd de courgette, de aubergine en de champignons in dunne repen en bak deze kort aan in Zi'Anna's olijfolie, kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.

Verdeel nu de ingrediënten in laagjes in de ovenschotel.

Laagje courgette, tomatensaus, laagje gebakken champignons, mascarpone, laagje aubergine, laagje tomatensaus enz.

Vlecht de rest van de pappardelle bovenop en overstrooi met Parmigiano, oregano en stukjes Mozzarella.

Gratineer in de oven.

Serveer warm

Buon apetito

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.