Zi'anna's Vegetarische pappardelle in de oven
23/4/2021
ingrediënten:
300 gr. Pappardelle
1 Gele paprika
2 San Marzano tomaten
1 Rode paprika
1 Groene paprika
1 Aubergine
1 Courgette
1 Bakje champignons
1 Fles Zi'anna's passata
250 gr. Mascarpone
125 gr. Mozzarella
150 gr. Parmigiano Reggiano
1 Ajuin
2 Teentjes look
5 El. Zi'Anna's olijfolie
1 Kl. Sambal oelek
Enkele basilicumblaadjes
Bereiding:
Maak een tomatensaus. Stoof de ajuin samen met de look en de sambal aan in Zi'Anna's olijfolie.
Voeg Zi'Anna's passata toe en laat het geheel een dertigtal minuten sudderen.
Rasp de Parmigiano en laat de korst van de Parmigiano meekoken in de tomatensaus.
Kook de pappardelle in kokend gezouten water "al dente", giet in vergiet en koel af met koud water.
Laat de pasta uitlekken en leg hem op een schone keukenhanddoek.
Schil de paprika's met een dunschiller en kook ze even in het pastawater.
Snijd de courgette, de aubergine en de champignons in dunne repen en bak deze kort aan in Zi'Anna's olijfolie, kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel nu de ingrediënten in laagjes in de ovenschotel.
Laagje courgette, tomatensaus, laagje gebakken champignons, mascarpone, laagje aubergine, laagje tomatensaus enz.
Vlecht de rest van de pappardelle bovenop en overstrooi met Parmigiano, oregano en stukjes Mozzarella.
Gratineer in de oven.
Serveer warm
Buon apetito
Reactie plaatsen
Reacties