orecchiette Met champignons en kikkererwten
vege - time
12/5/2021
ingrediënten:
2 Teentjes look
1 Takje rozemarijn
2 El. tomatenpuree
300 Gr. Orecchiette
250 Gr. Kikkererwten
1/2 Citroen
200 Gr. Champignons
Zi'Anna's olijfolie
1 Takje Tijm
1 Sjalot
80 Gr. Boter
250 Ml. Droge witte wijn
Parmigiano reggiano
Platte peterselie
100 Gr. Kerstomaten
Bereiding:
Stoof de look samen met de rozemarijn en sjalot aan in Zi'Anna's olijfolie, voeg de gesneden champignons toe en laat even goed doorbakken samen met de tomatenpuree (Om het zuur uit de tomaten te halen).
Voeg de pasta en de kikkererwten toe en blus met witte wijn en water tot de pasta net onder staat.
Voeg het takje Tijm en de gesnipperde rode peper alsook het bouillonblokje toe., laat koken .
Als het water verdampt is mag je de boter en de gesneden kerstomaten toevoegen en er een Smeuïge pasta van maken , indien het iets te droog is kan je altijd nog wat water toevoegen.
(Beetje zelfde bereidingswijze als een risotto)
Werk het geheel af met de Parmigiano , de bladpeterselie en een beetje citroensap (naar smaak)
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties