Ravioli asperges
10/5/2021
Ingrediënten:
Deeg :
500 Gr. Bloem (Tipo 00)
5 Eieren
Snuifje zout
De vulling :
200 Gr. Ricotta
200 Gr. Parmigiano Reggiano
1 Bussel groene asperges
1 Bussel witte asperges
Paneermeel
2 Eigelen
Saus:
Aspergebouillon
1 Kippenbouillonblokje
1 Dl.Room
Groene en witte asperges
150 Gr. Mascarpone
1 Teentje look
1 Sjalot
Scheutje witte wijn
Scheutje Nouilly prat
Zwarte peper/zout
Afwerking:
Parmigiano Reggiano
Aspergepunten
Erwtasperges
Bereiding:
Maak een pastadeeg door de bloem te mengen met de eieren, voeg snuifje zout toe en kneed het deeg mooi tot een soepele bal.
Wikkel de pasta in plastiekfolie en laat half uurtje rusten in de frigo.
Schil de asperges en houd de schillen bij om er een bouillon van te trekken.
Zet een pot gezouten water op en voeg hieraan het kippenbouillonblokje toe en de schillen van de asperges.
Laat de bouillon een 20 tal minuten doorkoken en zeef de bouillon.
Snijd de kopjes van de asperges en houd deze apart bij.
De rest van de asperges mag in grove stukken.
Kook de grove stukken asperges en de kopjes apart gaar in de bouillon
en koel deze af in koud water.
Laat uitlekken en doe de grove gekookte stukken asperges in de cutter samen met de ricotta, de Parmigiano, paneermeel en laat draaien tot een smeuïge massa.Meng hieronder de eigelen en kruid af.(indien de vulling niet stevig genoeg is voeg nog wat paneermeel toe)
Doe de vulling in een spuitzak en laat nog even opstijven in de frigo.
Voor de saus de ingekookte bouillon van asperges mag gemengd worden met de room en mascarpone.
Stoof een sjalotje aan met look, blus dit met de witte wijn en de Nouilly prat , voeg de bouillon toe en laat nog even inkoken.
Kruid af met zwarte peper en houd de saus warm.
Rol het pastadeeg uit en vul dit met het aspergemengsel, leg op het mengsel enkele aspergepunten en sluit de ravoli.
Kook de ravioli gedurende enkele minuten in licht kokend gezouten water.
Schep de ravioli uit het water en oversaus.
Werk af met Parmigiano,aspergepuntjes en erwtasperges.
Buon apetito
Reactie plaatsen
Reacties